Fäktning – En av världens äldsta och ädlaste sporter!

Passa på att prova på Fäktning, en aktivitet som ger mycket glädje, kamratskap, motion och spänning.

Ängby Fäktklubb anordnar på begäran en möjlighet för företag eller andra att pröva på Fäktning.
Vi har många kamratgrupper, möhippor och svensexor vid sidan av rena företagsaktiviteter.

Ni får en introduktion till fäktning och grundläggande instruktioner från någon av våra tränare, alla svenska mästare eller fäktmästare. Introduktionen består av en kort genomgång av de tre vapnen, florett, sabel och värja, deras träffytor och regler.

Därefter kommer Ni att praktiskt få träna grundläggande attack och försvar. Aktiviteten slutar med
en tävling där vi korar en vinnare i gruppen. Ni får i tävlingen möjlighet att fäkta riktig el-fäktning.

Aktiviteten passar alla, gammal som ung, vältränad som lite lagom tränad, dam som herr.
Alla kan fäkta mot alla.

Vi kan ta emot max 12-15 personer på våra fem banor. Dessa banor är av yttersta klass med den modernaste utrustningen
Vi finns i Åkeshovshallen i Bromma, bara några steg från tunnelbanestation Åkeshov. Aktiviteten tar
cirka två timmar.

Tag med:
-         Gymnastikskor för inomhusaktivitet
-         Träningskläder med träningsoverallsbyxor (långa ben)
-         Handduk
-         Vattenflaska
-         Ett glatt humör

Vi lånar ut den utrustning som behövs:
-         Vapen
-         Mask
-         Elsladd
-         Handske
-         Väst

Dusch för dam resp. herr finns i direkt anslutning till fäktsalen

Välkomna till Ängby Fäktklubb!!

Kontaktpersoner: akerberg.fencing@gmail.com, maxhellstrom@spray.se

Tillbaka till Ängby FK